"Maske kullanıcılarının konforlarını artırmak adına sürekli olarak pazardan gelen talepleri dikkate alarak yeni ürünler geliştiriyoruz. Yeni yapacağımız yatırımla Avrupa'nın önde gelen maske üreticileri arasında yer alacağız."

ERA, 100 milyon liralık ek yatırımla istihdam ve iş hacmini artıracak.

Sağlık ve sanayi kuruluşlarına yönelik maske ve toz maskesi üretimi yapan ERA, sektörün önde gelen markaları arasında yer alıyor. Maske kullanımının öneminin ortaya çıktığı bu dönemde artan talepleri karşılamak için İstanbul Tuzla'ya 8 bin metrekarelik fabrika yatırımı yaptıklarını ileten şirket genel müdürü Erol Memiş, "100 milyon liralık yatırırımızla hem iş hacmimizi artıracağız hem de ilave 200 kişiyi istihdam edeceğiz" dedi.

Başaran İş Güvenliği olarak 2004 yılında iş güvenliği sektöründe faaliyete başladıklarını ileten şirketin gelen müdür Erol Memiş, Era markasıyla toz maskesi ve solunum maskeleri üretimine başladıklarını söyledi. 2020 yılında pandeminin dünyada ve Türkiye'de görülmesiyle birlikte maskelere yönelik taleplerde ciddi artışların yaşandığını dile getiren Erol Memiş "Bu talepleri karşılamak ve iş hacmimizi artırmak adına yeni bir yatırım kararı aldık. İstanbul Tuzla bölgesinde 8 bin metrekarelik bir tesis yatırımı gerçekleştirdik. Mevcut yatırımın tutarı ise 100 milyon lira. Yeni fabrikamızda makine hatlarının kurulum işlemleri ise kademeli şekilde devam ediyor. Mevcut yatırımların tamamını bitirdikten sonra iş hacmimizi hem yurtiçi hem de yurtdışında yüzde 30 artırmayı planlıyoruz. İlave olarak 200 kişiyi de istihdam edeceğiz" açıklamalarında bulundu. Ürün geliştirme tarafında ise kullanıcılardan gelen talepleri göz önünde bulundurarak hareket ettiklerine vurgu yapan Erol Memiş, "Maske kullanıcılarının konforlarını artırmak adına sürekli olarak pazardan gelen talepleri dikkate alarak yeni ürünler geliştiriyoruz. AR-GE ve ÜR-GE konusunda firmamızın dinç kalmasını sağlıyor" değerlendirmesinde bulundu.

AB Tip İncelemesi ve ISO 9001 Gerekliliklerine Uygun

Yurtiçi ve yurtdışında birçok bölgede disbiritörlüklerinin bulunduğunu dile getiren Memiş, üretim hacimlerinin artmasına bağlı olarak hizmet noktalarını da artıracaklarını dile getirdi. Pandemiyle birlikte merdiven altı maske üreticilerinin de çoğaldığını ve bu durumun önüne geçilmesi gerektiğine vurgu yapan Memiş sözlerine şöyle devam etti: "İmalatını yaptığımız maskeler AB tip incelemesi ve ISO 9001 gerekliliklerine uygun. Bu kapsamda sektördeki denetimlerin artırılarak maske üretiminde belli bir koruma sınıfı seviyesinin yakalanması gerekiyor. Burada maske kullanıcılarıan da ciddi görevler düşüyor. Kullandıkları maskelerin standartlarını sorgulayarak hareket etmeleri hem kullanıcı sağlığı açısından önemli hem de maske üretiminin standartlaştırmasında kıymetli."

Her Model Üzerinde Günlük Testler Yapıyor

Pandemiyle birlikte yurtdışı pazarlardan gelen talepleri de karşıladıklarını ve toplam gelirde ihracat payını artırdıklarını dile getiren Memiş, yurtdışında yeni distribütörlükler açacaklarının altını çizdi. Geliştirdikleri ürünleri kendi laboratuvarlarında çeşitli testlere tabi tuttuklarına vurgu yapan Memiş, "Özellikle toz maskeleri iş sağlığı ve güvenliği konusun önemli bir yere sahip. Geliştirdiğimiz ürünleri ISO ve Avrupa normlarına göre kendi laboratuvarlarımızda çeşitli testlere tabi tutuyoruz. Böylece hem ürün hem de iş sağlığını güvence altına alarak olası riskleri minimum düzeye indiriyoruz" açıklamalarında bulundu. Memiş yaptıkları testlerin günlük olarak her model özelinde gerçekleştirildiğini bildirdi.

Deneyiminizi geliştirmek için sitemizde çerezleri kullanıyoruz.
Kişisel verileriniz hakkında daha fazlası için görüntüleyin.